• Op werkdagen voor 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd!*
 • Gratis levering vanaf €20*
 • Duurzaam & Ecologisch

9.2van de 283 reviews

Wouter - 21 / Jan / 2022

Producten getest met Wouter

Ik (Wouter, 22) ga op zoek naar een groenere levensstijl en doe dit door producten van Grace is Green te testen. In deze blogs schrijf ik over mijn ervaringen.

Producten getest met Wouter
Grace is Green Blog

Hoi, ik ben Wouter, 22 jaar en ik studeer aan de TU Delft. Ik werk al een tijdje voor Grace is Green en schrijf met veel plezier blogs en andere teksten voor de website. Toch is mijn levensstijl niet bepaald groen te noemen. Als student kies je natuurlijk toch snel voor de goedkope en makkelijke opties. De komende weken ga ik uitzoeken hoe ik toch een beetje groener kan gaan leven. Dit doe ik door verschillende producten van de webshop van Grace is Green te testen. Vandaag deel 1: Persoonlijke verzorging.

Ja welke producten ga ik nou testen als de webshop voor een groot deel bestaat uit vrouwen- en babyproducten bestaat? Gelukkig zijn er genoeg dingen voor mannen die voorlopig geen baby op de planning hebben staan. Persoonlijke verzorging is natuurlijk voor iedereen belangrijk, en er zijn veel mogelijkheden om dat op een ecologische manier te doen.

Als zeep heb ik gekozen om deBanbu soap bar te testen. Deze is verkrijgbaar in 2 varianten en omdat ik voor zover ik weet geen vettige huid heb, heb ik de normale variant getest. Zoals je in de foto’s kunt zien is de verpakking van de soap bar al mooier dan iedere andere zeep die ik ooit heb gebruikt. Omdat de verpakking recyclebaar is, is het product helemaal zero-waste en is mijn eerste stapje richting een groene levensstijl dus officieel gezet.

Voor het douchen heb ik nog even goed uitgezocht hoe je zo’n soap bar het beste kan gebruiken, en daaruit bleek dat eensisalzakje een goede aanvulling was. Ik wist niet was sisal was, maar dankzij wikipedia kwam ik erachter dat het een natuurlijke vezel is van de agaveplant, die ook wordt gebruikt voor touwen, borstels en dartborden. Blijkbaar worden er ook een soort washandjes van gemaakt, en die zijn dus ideaal om een soap bar in te doen. Bij het wassen met het sisalzakje waar de soap bar in zit wordt de huid schoon door de schuim van de zeep en worden dode huidcellen verwijderd door de ruwe structuur van het sisalzakje. Klinkt goed, in theorie!

In praktijk was het even wennen. Het zakje was nog wat ruwer dan ik verwacht had waardoor ik heb gevoel had dat ik niet alleen dode, maar ook al mijn levende huidcellen aan het verwijderen was. Dat viel uiteindelijk wel mee gelukkig en toen ik eenmaal de smaak te pakken had was het juist wel heel fijn dat het een beetje schuurde. Na het douchen voelde mijn huid wel echt goed schoon en kon je ook wel voelen dat het door het scrubben een beetje gezonder was.

Afdrogen deed ik met debamboevezel handdoek van Pandoo, wat gewoon echt een mooie, goede handdoek is die je ook heel makkelijk mee kan nemen op vakantie bijvoorbeeld. Dit komt omdat hij supersnel droogt en ook nog eens heel licht is waardoor je hem makkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Conclusie: Als groen leven zo makkelijk is dan komt het helemaal goed! Fijne zeep van goede kwaliteit, mooi sisalzakje en een mooie goed drogende handdoek. Deze producten ga ik sowieso vaker gebruiken in mijn dagelijks leven, en daarvoor hoef ik eigenlijk niet eens iets te veranderen aan mijn normale ritme. Ik ben benieuwd of dat voor de volgende producten ook zo makkelijk zal zijn!

Tot ziens!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Welke zonbescherming is geschikt voor mij?
  25 / May / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Welke zonbescherming is geschikt voor mij?

 • Een kijkje achter de schermen met Femke!
  17 / May / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Een kijkje achter de schermen met Femke!

 • Onze favoriete groene en ecologische eetplekken in Utrecht
  10 / May / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Onze favoriete groene en ecologische eetplekken in Utrecht

 • Cadeaus en activiteiten voor Moederdag
  29 / Apr / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Cadeaus en activiteiten voor Moederdag

 • Een kijkje achter de schermen met Wouter!
  24 / Mar / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Een kijkje achter de schermen met Wouter!

 • Groene podcasts om te luisteren
  17 / Mar / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Groene podcasts om te luisteren

 • Alles wat je wil weten over duurzame menstruatieproducten
  17 / Mar / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Alles wat je wil weten over duurzame menstruatieproducten

 • Inspiratie voor een heerlijke Valentijnsdag
  07 / Feb / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Inspiratie voor een heerlijke Valentijnsdag

 • Producten getest met Wouter
  21 / Jan / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Producten getest met Wouter

 • Achter de schermen met Izy!
  13 / Jan / 2022

  Wouter - 21 / Jan / 2022

  Achter de schermen met Izy!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »